Ben-Hur (1959) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 107 Görüntülenme

Ben-Hur (1959) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd
Judah Ben-Hur, Kudüs'te 1. yüzyılda yaşayan bir tüccardır. Eski çocukluk arkadaşı olan Messala ile tesadüfen karşılaşır ve bir süre sohbet ederler. Ancak siyasi farklılıkları nedeniyle araları açılır ve Ben-Hur, istemeden işlediği bir suç yüzünden Messala tarafından sürgün edilir. Bu sürgün aynı zamanda Ben-Hur'un ailesine de acı çektirir. Ben-Hur, intikam almak için yaşamaya başlar.

Ben-Hur, 1959 yılında yönetmen William Wyler tarafından çekilen bir sinema filmidir. Lew Wallace'ın romanından uyarlanan filmde Charlton Heston, Stephen Boyd, Hugh Griffith, Jack Hawkins ve Haya Harareet gibi isimler rol almaktadır. Film, 16 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmiş ve 210 dakika uzunluğunda bir yapım olmuştur. "Ben-Hur", Yılın Filmi, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Ses, En İyi Görüntü, En İyi Set Dekorasyonu gibi kategorilerde 11 dalda Oscar Ödülü kazanarak bir rekora imza atmıştır. Ayrıca, film tarihinin en önemli yapımlarından biri olarak kabul edilmektedir.

"Ben-Hur", hem sinema tarihine hem de maliyetine göre en pahalı filmlerden biridir. Bu nedenle, sinema tutkunlarının kaçırmaması gereken bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Film, 2003 İstanbul Film Festivali'nde yönetmen William Wyler'a ayrılan özel bölümde gösterilmiştir.

Kralfilmizle

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Ben-Hur

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?