Yeraltı (1995) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 78 Görüntülenme

Yeraltı (1995) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Predrag 'Miki' Manojlovic, Lazar Ristovski, Mirjana Jokovic
Yugoslavya'da doğan yönetmen Emir Kusturica'nın yönettiği "Underground" adlı sinema filmi, 1995 yılında gösterime girdi. Dusan Kovacevic'in romanından uyarlanan bu yapıt, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan ve Almanya'da çekildi. Filmin kadrosunda Miki Manojlovic, Lazar Ristovski, Mirjana Jokovic, Srdjan Todorovic, Ernst Stötzner, Slavko Stimac ve Davor Dujmovic gibi isimler bulunuyor. II. Dünya Savaşı sırasında Belgrad'da geçen film, savaş ve komünizme mizahi göndermelerle anlatılıyor.

Marko ve arkadaşı, aynı kadına aşık olan iki yakın dosttur. Bir gün, eğlenceli bir gün geçirirken savaş ülkelerine de ulaşır ve Almanlar tarafından kuşatılan şehre karşı kendi silahlarını üretmeye karar verirler.

Marko, yeraltında ürettikleri silahları yukarıya çıkarırken arkadaşlarına savaşın bittiğini söylemez ve ürettikleri silahları gizlice partizanlara verir. Sonunda silah üreticileri gün ışığına çıktığında savaşın sona erdiğini anlamak yerine daha da güçlendiklerini düşünerek Marko'yu beklenmedik bir duruma sokarlar.

Kralfilmizle.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Underground

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?