Teksas Katliamı (1974) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 92 Görüntülenme

Teksas Katliamı (1974) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger
Sally ve kardeşi Franklin, dedelerinin mezarlarını kontrol etmek amacıyla yanlarına arkadaşları Jerry, Kirk ve Pam'i alarak yola çıkarlar. Bu yolculukları sırasında arabalarına otostop çeken tuhaf bir yolcuyla karşılaşırlar. Yolcu, Franklin'in çakısını alır ve onun elini keserek eğlenir, ardından da kolunu yaralar. Bu travmatik olaydan sonra zorluklarla otostopçuyu arabadan indirip yola devam ederler. Ancak gerilim, eve vardıklarında beklenmedik bir kabusla karşılaşarak daha da artar.

Teksas Katliamı, ''teen-slasher'' tarzındaki korku gerilim filmlerinin öncülerinden biridir ve alt metniyle dikkat çeken bir yapım olarak değerlendirilir. Film, endüstriyel mezbahacılığın dehşet verici unsurlarını ele alır. İnsan-hayvan kimliklerinin tersine döndüğü, insanların kurban olduğu ve mutfakların mezbahadan farksız olduğu bir dünya yaratır.

Teksas Katliamı, 1950'lerde gerçekleşen Ed Gein adlı seri katilin hikayesinden esinlenerek beyazperdeye uyarlanmıştır. Film, birçok versiyonuyla beraber teen-slasher tarzındaki korku filmlerine ilham kaynağı olmuştur. Yönetmen Tobe Hooper tarafından yönetilen bu unutulmaz klasik, 2015'te restore edilmiş yeni bir kopya ile yeniden izleyiciyle buluşmuştur.

Kralfilmizle.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Texas Chain Saw Massacre

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?